Még másnap is puha és könnyen variálható...
Fonott kalács pudingtöltelékkel
A tésztához:
900 g rétesliszt
9 dkg élesztő
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek étolaj
3 tojás felvert habja
A krémhez:
fél liter tej
2 csomag kakaós pudingpor
25 dkg porcukor
4 ek kakaópor
250 g margarin
A szokásos módon elkészített kelt tésztából készül: az élesztőt pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleöntjük a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kelesztjük. Mikor megkelt, 10 cipót formálunk. Egyenként kisodorjuk és megtöltjük a krémmel.
A krémet a következő módon készítjük el: fél liter tejben megfőzzünk 2 csomag kakaós pudingot, 25 dkg porcukrot és 4 ek kakaóport. Még melegen hozzákeverjük a margarint.
Felcsavarjuk a krémmel megtöltött tésztát és kettesével összefonjuk. A tepsiben kicsit pihentetjük. Tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 180-220 fokon megsütjük.
Mint egy csavart kötél :D |
Megkelt. |
TIPP: Sütés után, a sütőből kivéve cukros vízzel megkenjük, hogy szépen csillogjon.
Gyönyörűen csillog. |
A legfinomabb az a rész, ahol kifolyik a töltelék... |
Szép kis ducik lettek a fonatok :) |
Most nem fűznék hozzá semmit, a képek önmagukért beszélnek:
Porcukorral megszórva tálalhatjuk. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése