2012. augusztus 7., kedd

Bécsi jegeskávé

Egyre jobban tetőzik a hőség. Ma árnyékban 37 fokot mutatott a bejárati ajtó hőmérője. Még lélegezni is meleg volt, ezért valami hűsítő jeges finomság után vágytam. A lényeg az volt, hogy ne kelljen a sütőt begyújtani és minél gyorsabban elkészüljön.
Másodszor készítettem el ezt a hirtelen betoppanó vendégseregnek is ideális fogást.

Bécsi jegeskávé

1 adag eszpresszó kávé 100% Arabica kávéból (30 ml)
1 dl darált jég vagy jégkocka
1 gombóc vaníliafagyi
tejszínhab
csokireszelék és csokidarabok

A fagyit tegyük egy vastag falú magas pohárba. Helyezzük rá a csokidarabkákat, majd szórjuk meg a jégdarával, jégkockával. Végül ráöntjük az átszűrt kávét. Tejszínhabbal és csokireszelékkel díszítjük. Tálalhatjuk szívószállal, kávéskanállal, csészealjon és szalvétával.



A recept 1 személyre szól. Nagyon finom és igazán jeges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése