Több se kellett hozzá, s már csak egy hozzávaló miatt voltam gondban, ez pedig a háztartási keksz volt. Mi ugyanis ritkán veszünk és bizony nem kevés kellett, rögtön 250 gramm a recept szerint...
Szerencsére akadt ennyi még itthon, s így elkészülhetett:
Emeletes élvezet
1. réteghez:
250 g darált háztartási keksz
50 g margarin
50 g porcukor
kevés tej
2. réteghez:
200 g túró
100 g porcukor
2 dl Hulala
1 csomag vaníliás cukor
3. réteghez:
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
1,5 csomag vaníliás cukor
4. réteghez:
2 dl Hulala
5 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 5 dkg reszelt csoki
A darált kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a margarinnal és kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
Egy kis utánpótlásra is szükség volt...ebbe több margarin került. |
A túrót, ha darabos, krémesítjük némi tejjel, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.
A vaníliás pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy keményebb legyen a tartása és ne keveredjen el az előző réteggel. Egyenletesen rásimítjuk a túrókrémre.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás pudingra kenjük.
Tetejére reszelt csokit szórunk és a hűtőbe tesszük tálalásig.
Az alsó habos túróréteg eltűnt, de így is finom volt. :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése