2012. augusztus 26., vasárnap

Narancslekváros pohár

A héten kipróbáltam Mézigörl egyik kekszét. Sajnos, a levendula, mint virág, mint szárított formában nálunk nem kapható, ezért kihagytam belőle. Étcsokiból 74%-osat használtam, ami még sötétebbé varázsolta az amúgy is eléggé sötétbarna színű kekszet, mert kakaópor is volt benne. Számomra szokatlan volt a kukoricaliszt használata, főleg édességekbe, de ettől függetlenül eléggé ropogós lett.

Mivel eléggé sok darab lett, ezért 2-t felhasználtam a következő pohárkrém készítéséhez:

Narancslekváros pohár

2 db közepes méretű csokis keksz
2 ek narancslekvár
1 adag nem főzős vaníliapuding
fahéj
narancslikőr vagy rum (helyettesíthető narancslével és rumaromával)
tejszínhab
csokikrém vagy csokireszelék

Daraboljuk fel a kekszet, és rétegezzük bele egy mélyebb pohárba vagy tálba. Minden keksz rétegbe tegyünk narancslekvárt, szórjuk meg fahéjjal, hintsük meg egy evőkanál likőrrel. A keksz fölé pudingot rétegezünk, majd megint kekszréteg következik, egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Csokikrémet a kekszre is csurgathatjuk vagy a tejszínhabra rakhatjuk. Hűtőben néhány órán át a rétegek beszívják a lekvárt és a likőrt, és még ízletesebb lesz.

Csokis piskótával is készíthetjük. A recept 1 személyre szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése