Nálam is beindult a fagyi projekt :) Nincs is jobb, mint a hőségben fagyit nyalogatni. Hiába győzködnek a tévéreklámok és az egyéb hirdetések, hogy gyümölcsfagyiknál nincs jobb, a családom mégis a fűszeres fagyikért, főleg a csokisokért és a vaníliásokért van oda.
A legjobb, amikor ez a két fűszer találkozik egymással...hmm, a csoki íze és a vanília illata...
Sztracsatellafagylalt
5 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
2,5 dl tej
12 dkg porcukor
1 tk vaníliás cukor (ha van otthon, akkor vanília kivonat kristálycukorral elkeverve)
A csoki kivételével az összes hozzávalót turmixgép poharába öntöm és jó habosra keverem. Beletöltöm a fagyigépbe vagy egy műanyag dobozba és fagyasztani kezdem. Mivel nincs fagyigépem, félóránként megkeverem. A fagylalt elkészülte előtt 5 perccel beleszórom a fagyigép tartályába vagy a műanyag dobozba a közben lereszelt csokit. Akkor szabad beleszórni, amikor a fagylaltmassza már szilárd és nem fordulhat elő, hogy a még folyékony fagyiban elolvad a csoki. Úgy kell megfagynia, hogy a reszelt csoki látható legyen benne és a fagyi színét ne sötétítse.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése