Sokáig kísérleteztem én is a saját verziómmal, mert anyu mindent szemmértékkel készített :D, mire ráleltem a megfelelő arányokra. 1 tányér is elég szokott lenni, annyira kiadós a kevés hozzávaló ellenére is.
Gyerekkori kedvenc...
Tejbegríz
2,5 dl tej
3 csapott ek búzadara
csipet só
fahéjas porcukor a tálaláshoz
A tejet és a búzadarát együtt feltesszük főzni. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Mikor már buborékozni, sűrűsödni kezd, tálkába öntjük.
Fahéjas porcukorral tálalom. |
A recept egy személyre szól. Megszórhatjuk fahéjas porcukor helyett kakaóporral is, csak cukrot is tegyünk rá, mivel a főzés során nem kerül bele. Ne hagyjuk kihűlni, mert hidegen már nem finom és levet is ereszt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése