2012. augusztus 23., csütörtök

Tejbegríz

Anyukám gyakran csinált nekem és az öcsémnek, Tominak, mikor még kisebbek voltunk, ezt a finomságot. Mivel tejes édesség és főzni kell, ott kell állni mellette, kevergetni, míg el nem készül... Volt, hogy hígra sikerült, ha sok tejet tettünk bele, volt, hogy túl kemény lett, mikor sok dara került bele :(
Sokáig kísérleteztem én is a saját verziómmal, mert anyu mindent szemmértékkel készített :D, mire ráleltem a megfelelő arányokra. 1 tányér is elég szokott lenni, annyira kiadós a kevés hozzávaló ellenére is.

Gyerekkori kedvenc...

Tejbegríz

2,5 dl tej
3 csapott ek búzadara
csipet só
fahéjas porcukor a tálaláshoz

A tejet és a búzadarát együtt feltesszük főzni. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Mikor már buborékozni, sűrűsödni kezd, tálkába öntjük.
Fahéjas porcukorral tálalom.

A recept egy személyre szól. Megszórhatjuk fahéjas porcukor helyett kakaóporral is, csak cukrot is tegyünk rá, mivel a főzés során nem kerül bele. Ne hagyjuk kihűlni, mert hidegen már nem finom és levet is ereszt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése