Még karácsony tájékán, mikor a keresztanyáméknál üldögéltünk és felelevenítettük a régi emlékeket a közeledő ünnep révén, eszünkbe jutott ez az édesség. Keresztanyám halkan megjegyezte, hogy megvan neki a recept. Több se kellett nekünk, elkértük tőle és azóta is féltve őrizzük az egyik szakácskönyvünkben...
Barackmag
A tésztához:
30 dkg sima liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 ek kakaópor
A töltelékhez:
15 dkg vaj
1 tojás
1 vanília
10 dkg porcukor
11 dkg darált dió
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, jól kivajazott formákba nyomjuk és megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben.
A töltelékhez való alapanyagokat habosra keverjük. A darált diót tejjel leforrázzuk, hidegre kihűtjük.
Formácskák :) |
El lehet vele játszani, mire megtöltjük a formákat :D |
Kisültek :O |
Lehet nyalakodni! :)))))))) |
A töltelékkel megtöltjük a formákat. 1-1 darabot összeragasztunk és porcukros kakaóporba hempergetjük.
40 formácskát töltöttünk meg anyával, a fent említett rokonunktól is kölcsönkértük az ő formácskáikat, persze kölcsönkenyér alapon :D
Kb. 2 tepsin sültek, 20-20 darab készült egyszerre. Mivel igy is 2 darabból kapunk 1 teljes magot, csak 20 szem lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése