Madártej szelet
A tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek porcukor
8 ek rétesliszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A főzött krémhez:
8 tojássárgája
5 ek porcukor
5 ek rétesliszt
2 ek vaníliás cukor
4 dl tej
Tetejére:
fél liter Hulala
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, a sütőporral és a liszttel. Kivajazott és kilisztezett tepsiben megsütjük 150 fokon 25 percig.
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük és felfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez adjuk és a tésztára kenjük.
Tetejére fél liter növényi tejszínt rakunk.
Nyalnivaló :) |
Nagyon finom sütemény. Van, aki már csokisan is elkészítette :) 20x30 cm-es tepsit használhattok, de az sem számít, ha kicsivel nagyobb a tepsiméret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése