Kitűnő recept a maradék őszibarackok felhasználására :)
Krémes őszibarackos szelet
A tésztához:
1.5 dl napraforgó olaj
25 dkg cukor
5 tojás
2 ek kakaópor
1,2 dl tej
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 nagy őszibarack
A krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg cukor
25 dkg margarin
Tetejére:
csokireszelék vagy tortadara
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent kb. 28x34 cm-es tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!!
Hát, nem gyönyörűség? Neeem??? |
A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főni tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.
Egy nyalást? |
Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk csokireszelékkel vagy tortadarával.
Akar valaki torkoskodni? |
Néhány óra múlva szeletelhetjük.
A receptre Gerdinél találtam rá. Köszönet érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése