Az alábbi recept még a kisebbek ízlését is elnyerheti. Nagyon mutatós és vendégeket is elkápráztatja a látványával.
Tevepúpos vagy ananászos hús 4 személyre
4 szelet csibemell
4 szelet sonka
4 szelet sajt
maradék rizs
mustár
ananászkonzerv
A csibemelleket kevés olajon megsütjük. Egy kacsasütőbe belehelyezzük a megsült csibemelleket. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezzünk mindegyikre 1 szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkarikát (darabos is jó, csak nem mutat olyan szépen rajta), ráteszünk egy merőkanállal megformázott rizst és befedjük egy szelet sajttal. Az ananászlevet (csak a kacsasütő aljára kell) egy kevéske vízzel elkeverünk és ráöntjük a hússzeletek közé. Kb. 180 fokon megsütjük.
Ennivaló kis púpok :D |
Őszibarackkal is kipróbáltam, de nekem az ananászos jobban bejött :) Köretnek szintén rizst adjunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése