2012. október 6., szombat

3 Bit szelet, avagy a háromszoros élvezet rétegesen

Mikor megláttam, már tudtam, hogy elkészítem :) Szerencsére néhány nappal előtte beszereztem a háztartási kekszet is, így ez a probléma is megoldódott, mivel ritkán tartok itthon.

3 Bit szelet

A tésztához:
7 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
4 ek liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:
7 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg tejcsoki
5 dkg étcsoki + a tetejére is
háztartási keksz

A tésztához a 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport. Egy 25x20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat, a porcukrot, a pudingport és a tejet, majd sűrűre főzzük a keveréket. Mikor kihűlt, hozzáadjuk az előzőleg habosra kevert margarint is.
A krémet megfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk az 5 dkg tejcsokit és az 5 dkg étcsokit megolvasztva.
A tésztát megkenjük a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk  majd rákenjük a sárga krémet is. Tetejére csokit reszelünk. Pár órára puhulni hagyjuk.



Megjegyzés: A lisztet összeszitáltam a sütőporral, így adtam hozzá a cukros, diós tojásfehérjehabhoz. Ajánlatos a krémeket rárakni néhány percnyi hűtés után, vagyis mikor rárakjuk a barna krémet, betesszük a hűtőbe, aztán néhány percnyi hűtés után a hűtőből kivéve rakjuk rá a háztartási kekszet, majd a sárga krémet is rásimítjuk.



2 megjegyzés: