2012. október 7., vasárnap

Almabefőtt

Almapürének indult, ez lett belőle...Már tudom, mit kellett volna csinálnom, de sebaj, mert legalább kipróbálva a receptet, bevált. Annyira, hogy 3 nap alatt a 3 üvegből 2 (a kisebbek) el is fogyott :)
Eredeti mennyiséget alkalmazva készült e recept alapján, csak vizet is tettem bele.

Almabefőtt

1 kg érett alma (85-90 dkg almahús tisztán mérve)
3-5 dkg cukor (almától és ízléstől függően)
csipet őrölt fahéj (ízlés szerint)
2,5 dl víz

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát kockákra vágjuk. Egy lábasra rakjuk a vizzel együtt, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk, párszor átkeverjük. Néhány perc alatt az alma megpuhul (egy része szét is esik), akkor rászórjuk a cukrot és a fahéjat, még 3-5 percig főzzük.
Forrón tiszta üvegekbe szedjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Akár egy évig is eláll a kamrában, ha addig meg nem esszük :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése