2013. június 17., hétfő

Krémes sütésnélküli torta

A hétvégére hőséget mondtak és már pénteken is 30 fokot mutatott az árnyékban a teraszunk hőmérője. Ezért inkább be sem kapcsoltam a sütőt. Olyan süteményt, pontosabban torta után néztem, amelyet maximum a főzőlapon készitettem. Habár nem is tudom, melyik a legmelegebb: lent sütni a sütőben, amelyre csak időnként kell rálesni vagy fent, folyamatos keverés mellett késziteni a krémet. Azért is választottam a tortát, mert meg kellett ünnepelni, hogy végre az öcsém hazalátogat az árviz sújtotta Budapestről.

Krémes sütésnélküli torta

A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaniliás pudingpor
4 tojás
90 g porcukor

A habhoz:
2 csomag tejszin
1 csomag habfixáló
1 ek kávé főzete
90 g porcukor

Ezenkivül:
22 hosszú babapiskóta
25 kerek babapiskóta
150 g csokoládé
4 ek erős kávé főzete
1 ek rum (elhagyható)

A hosszú babapiskótákat egy kapcsos tortaforma peremén körberakjuk, a kerek babapiskótákat enyhén belemártogatjuk a rummal izesitett kávéban és a tortaforma aljára rakjuk. Ráöntjük a krémet, amely a következőképpen készül: a tejben elkeverjük a pudingport és a tojássárgájákat. Sűrű krémmé főzzük. A meleg krémhez hozzáadjuk a 9 dkg porcukorral elkevert tojásfehérje kemény habját. A krémet, ha kihűlt, elsimitjuk a kávéba mártott babapiskóták tetején. Megszórjuk 75 g reszelt csokoládéval és hagyjuk dermedni a hűtőben.
A habtejszint a 9 dkg porcukorral és habfixálóval felverjük kemény habbá és kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kihűlt 1 ek erős kávé főzetét. A kávéval izesitett habot rákenjük a reszelt csokira és ráreszeljük a maradék csokoládét is. Majd a fehér habot is elsimitjuk rajta. Reszelt csokival diszithetjük, de ez el is maradhat. Legalább 1 órát hagyjuk állni a hűtőben.A szeletről nem készült fotó, mert mire észbekaptam volna már elfogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése