2013. június 26., szerda

Almahab

Ha maradt ki egy tojásfehérje és úgy ennétek valami finomat, de gyorsan:

Almahab (kb. 1 kehelyhez)

1 tojásfehérje
2-3 db alma
1 csomag vaniliás cukor vagy fahéjas cukor
1 dl viz
csipetnyi só

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk és a vizzel feltesszük párolni. Mikor már puhák az almadarabok, leszűrjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel pürésitjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is és megizesitjük a cukorral.



Tálalhatjuk babapiskótával, csokireszelékkel, csokidarabkával. Ha nem akarjuk rögtön fogyasztani, akkor a tojásfehérjét vizgőz felett verjük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése