2013. június 4., kedd

Teljeskiőrlésű bagett

Ha nem néznénk a naptárra, nem tudnánk, hogy június van. Mert kint tombol a szél és ezáltal az időjárás is a sütnivágyóknak kedvez. Ma begyújtottam a sütőt, hogy elkészülhessen:

Teljeskiőrlésű bagett

A tésztához:
400 g finomliszt
100 g teljeskiőrlésű búzaliszt
5 ek étolaj
150 ml tej
200 ml viz
1 kk só
1 kk cukor
fél csomag élesztő

Tetejére:
szezámmag
lenmag
napraforgómag
tökmag
zabpehely

A tésztához való alapanyagokból kelt tésztát készitünk. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is eldolgozzuk. Könnyű, az edény falától elváló tésztát kapunk. Kenyérsütőgépben is elkészithetjük a tésztát.
A megkelt tésztából vizes kézzel darabokat tépünk le, amelyet meghempergetünk a magokkal teli tálban. Bagetté formáljuk őket, amelyet sütőpapirral bélelt tepsire sorakoztatunk. Még 15 percig hagyjuk őket kelni, végül előmelegitett sütőben 200 fokon megsütjük a bagetteket.


(Forrás: www.oblubenerecepty.sk)

1 megjegyzés:

  1. Ez az ellenség megtévesztése. 40-10 arányban/10 dkg a teljeskiörlésü liszt./,nem lehet elnevezni teljeskiörlésüvé.Ezt egy diétázó,sem egy cukorbeteg nem veszi szivesen.

    VálaszTörlés