2013. augusztus 22., csütörtök

Sült töltött kiflik

Az ismert közösségi portálon jött szembe ez a recept. Anyum látta meg először és elmentette magának, hogy kipróbáljuk. Vettünk is 10 kiflit. Majd még 10 kiflit. Mert elsőre nem jött össze, a kifli másnapra megkeményedett. Aztán a második alkalommal sem került sor a sütésére, igy ismét zsemlemorzsák lettek belőlük. Sebaj, egy darabig nem lesz hiány prézliben :D Végül megunva a várakozást, elmentem vásárolni újabb adagot. Tizet. Most azonban rögtön neki is álltam az elkészitésének.

Sült töltött kiflik

3-4 kifli
150 g kemény füstölt sajt
100 g sonkás szalámi (lehet gépsonka, diétás szalámi vegyesen)
62,5 g vaj
1 főtt tojás
1 nyers tojás
1 zöldpaprika
1 pirospaprika
0,5 kk só
késhegynyi őrölt fekete bors
csipetnyi darált pirospaprika

Ezenkivül:
1 tojás a kenéshez
reszelt sajt a tetejére

A kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segitségével kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel vagy az ujjunkkal kivesszük. Igy tölcséreket kapunk, amelyeket megtöltjük a következő töltelékkel: a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük, kb. 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére. A sonkát, a főtt tojásokat és a paprikákat kockákra vágjuk. A kiflibelet és a kiflik végeit apró részekre daraboljuk. Egy tálban jól összekeverjük a vajat, a reszelt sajtot, a sonkát, a főtt és a nyers tojásokat, a felapritott kiflibeleket, kiflivégeket, valamint a sót, az őrölt borsot, a darált pirospaprikát. Ezzel a masszával megtöltjük a kifliket egy kávéskanállal. A megtöltött kiflik végeit a félretett reszelt sajba nyomkodjuk és sütőpapirral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegitett sütőben 180-200 fokon sütjük, amig szép pirosak nem lesznek. Tálaljuk melegen.

Megsülve

Sütőre várva

A töltelék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése