2013. augusztus 28., szerda

Fahéjas karikák

Olyan lehangoltság uralkodik el rajtam, mikor eszembe jut, hogy Moni projektje lassan véget ér. A Váncza süteményeskönyv utolsó receptje is felkerül az oldalra, aztán nincs tovább. Vajon milyen sors vár rá? Elvész a homályba vagy éppen ellenkezőleg, a leglátogatottabb gasztroblogok egyike lesz? Reméljük, az utóbbi változat vár rá.
Most nálam is elkészültek:

Fahéjas karikák

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
18 dkg zsir
1 tojás
fél csomag vaniliás cukor
6 dkg reszelt csokoládé
késhegynyi őrölt fahéj
12 dkg cukor

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsirt, a tojást, a vaniliás cukrot, a csokoládét, az őrölt fahéjat és a cukrot.
Ujjnyi vastag rudakká sodorjuk, amelyeket karikává formáljuk. Zsirral kikent előmelegitett sütőben megsütjük.
Kihűlés után vizgőz felett olvasztott főzőcsokoládéba félig belemártjuk. Igen jó zsúrsütemény.


Fagylaltos kekszként :D



Puding diszeként, csokoládészósszal leöntve...



1 megjegyzés: