Káposztás tészta
1 csomag kifőzött kockás tészta
1 fej káposzta
1 dkg cukor
1 kevés forró zsír
A lereszelt káposztát besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. Aztán kinyomkodjuk, egy kevés forró zsíron 1 dkg cukorral megpirítjuk. Mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve sütjük, amíg a káposzta víztartalma el nem párolog és világosbarna szint nem kap.
Egy másik ismerősöm a következőképpen párolja a káposztát:
Párolt káposzta
1,20 kg fejes káposzta
4 dkg vöröshagyma
6 dkg zsír
cukor, ecet, só, köménymag, víz
A káposztát megdinszteljük, torzsáját kivágjuk. Megmossuk és egyenlő vékony szeletekre vágjuk. Zsírt olvasztunk, kevés cukrot teszünk bele és világos sárgára pirítjuk Beletesszük a hagymát, gyorsan elkeverjük és beletesszük a káposztát. Adunk hozzá egy kis ecetet, erős tűzön, gyakran kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Letakarjuk és mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve puhára pároljuk.
Ha a levét elfőtte, és a zsírjára sült, egy kis vízzel engedjük fel és pároljuk tovább. Ha már puha, ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése