Aztán ki is próbáltam egyet, amelynek a képe még álmomban is kísértett.
Banános krémes
A tésztához:
6 tojás
120 g porcukor
20 g kakaópor
100 g vastagra darált dió
3 ek finomliszt
2 ek rétesliszt
1 kk sütőpor
A csokikrémhez:
2 tojás
120 g kristálycukor
100 g csokoládé
2 ek lefőzött erős nescafé (helyettesíthető kakaóporral is)
250 g vaj
A karamellkrémhez:
2 dl tej
2 dl víz
120 g kristálycukor
1,5 csomag karamell pudingpor
3 tojásfehérje
A habhoz:
5 dl Hulala
Ezenkívül:
4 banán
kakaópor a díszítéshez
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróba!
A csokikrémhez a tojásokat, a cukrot, a csokit és a nescafét/kakaóport sűrűsödésig keverjük, kb. 15-20 percig. A vajat habosra keverjük és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
A karamellkrémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. A vízben elkeverjük a karamellpudingport, beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát megkenjük a csokikrémmel, rárakjuk a banánkarikákat. A banánra rákenjük a karamellkrémet. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni. Ezalatt a Hulalát kemény habbá verjük és rásimítjuk a karamellkrémre. Egy mintát ráhelyezünk és kakaóporral megszórjuk.
Ez egy tojásfehérjefaló recept is, mert a karamellkrémnél csak a fehérjére van szükség, amelyet kemény habbá verünk. A 3 sárgája meg jó lesz a fánkhoz, úgyis farsang van :)
Bevallom, azért egy kicsit drága sütemény a hozzávalókat tekintve, de ha akciósan vesszünk meg a boltban mindent, akkor azért megfizethető.
A habnál lehet a Dr.Oetker-es tejszínhabport felhasználni 1,5 dl tejjel kikeverve, de azért a tejszínhab rendes tejszínből kikeverve sokkal finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése