2013. január 7., hétfő

Brokkoli krémleves 2.

Blogomon már van egy brokkoli krémleves, de ez most kicsit másként készült. Került bele szalonna is, mert ott árválkodott a hűtő alján, valamint lila hagyma és kukorica is került a levesbe a maradékhasznosítás jegyében.

Brokkoli krémleves 2.

50 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 fej lila hagyma
2 szelet szalonna
olaj
húsleveskocka
1 dl tejszín
3 ek kukorica
10 dkg gouda sajt

őrölt bors
tárkony

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és felszeleteljük. A hagymákat apró kockákra vágjuk és olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt szalonnát, majd a brokkolit is, amit rövid ideig párolunk még. 1 liter vízzel felöntjük, majd amikor forr a víz, beledobjuk a húsleveskockát (2 darabot tettem bele) és a tejszínt  majd lefedve 10-15 percig főzzük. Belerakjuk a kukoricát is. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel is lehet pépesíteni  aki nem szereti a nagy zöldségdarabokat benne. Beletehetjük a 10 dkg reszelt sajtot is a levesbe és olvadni hagyjuk vagy egy tányérba merve a levest a reszelt sajttal megszórjuk.
Krumplis pogácsával vagy pirított kenyérrel tálalhatjuk.


4 főre való adag. Hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése