Haninál, az Ízemlékek blogírójánál meg is találtam a nekem tetsző receptet.
Kókuszos kinder pingvin szelet
A tésztához:
4 tojás
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
2 ek olvasztott vaj
3 ek cukrozatlan holland kakaópor
12 dkg cukor
csipetnyi só
2 ek víz
A krémhez:
1 tubus sűrített tej (150 g)
2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 ek zselatin
Tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
kevés kókuszreszelék
180 fokra előmelegítjük a sutot és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 2 ek vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipetnyi sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Az így kapott masszát egy 21x31 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 ek vízben felmelegítjük de nem forraljuk! A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet. Tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval, - melyhez adunk kb. 2 ek olajat - vonjuk be és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük.
Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.
Másnap még jobban összeállt a tészta és finomabb lett. Ajánlom kipróbálásra! Köszönjük, Hani!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése