2013. január 15., kedd

Kókuszos kinder pingvin szelet

Mivel öcsém nagyon szereti a kókuszos kinder pingvin szeletet, amit az üzletek polcain árulnak, ezért elhatároztam, hogy elkészítem házilag is. Ez egészségesebb és finomabb is, mert tudjuk, hogy mit tartalmaz...
Haninál, az Ízemlékek blogírójánál meg is találtam a nekem tetsző receptet.

Kókuszos kinder pingvin szelet

A tésztához:
4 tojás
15 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
2 ek olvasztott vaj
3 ek cukrozatlan holland kakaópor
12 dkg cukor
csipetnyi só
2 ek víz

A krémhez:
1 tubus sűrített tej (150 g)
2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 ek zselatin

Tetejére:
1 tábla tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
kevés kókuszreszelék

180 fokra előmelegítjük a sutot és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a 2 ek vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a csipetnyi sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Az így kapott masszát egy 21x31 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kihűtjük, hosszában kettévágjuk.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön felforraljuk, langyosra hűtjük. A zselatint 6 ek vízben felmelegítjük  de nem forraljuk! A langyosra hűlt sűrített tejhez keverjük az oldott zselatint. Felverjük a tejszínt  majd óvatosan belecsorgatjuk a sűrített tejet, végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A két kakaós piskótalap közé kenjük a kókuszos krémet. Tetejét vízgőz felett olvasztott tortabevonóval,      - melyhez adunk kb. 2 ek olajat - vonjuk be és kevés kókuszreszelékkel megszórva díszítjük.
Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szeleteljük fel.



Másnap még jobban összeállt a tészta és finomabb lett. Ajánlom kipróbálásra! Köszönjük, Hani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése