2013. január 31., csütörtök

Csokoládés makkocskák

Ma szerettem volna a tea mellé egy kis nassolni valót kínálni. Választásom Móni csokoládés makkocskáira esett. Mutatós finom puha teasütemény lett, ahogy írta. Hamar összeállt a tészta, még mielőtt bemelegedett volna a sütő.
Sajnos, az enyém inkább tallérokra hasonlított. Viszont az íze fenomenális. Ritkán kóstolok egy ilyen szépséget, mert fele adag lévén szép sárgák lettek.

Csokoládés makkocskák

1 tojás
8 dkg vaj
7 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
18 dkg liszt

A hozzávalókat összegyúrjuk. Selyemgubó nagyságú és alakú darabokat formálunk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Sütés után az egyik végüket étolajjal elkevert olvasztott főzőcsokiba mártjuk.
Ha a csokoládé megfagyott, mandulából vékony, hosszú gyufaszálvastag szeleteket vágunk, melyeket szár helyett betűzünk.

Minden falat maga a mennyország...


Bár, nem hasonlítanak, de nem bántam meg, mert minden morzsája élvezet volt. Biztos, hogy máskor is elkészítem és akkor sikerülni fog! Egyébként a tanácsom, tegyük hideg helyre a megformált tésztadarabokat és akkor biztos nem terülnek szét sütés közben, ahogy nekem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése