A szilveszteri asztalon is megállná a helyét:
Zöldfűszeres tojáskrémmel töltött gombafejek
3 közepes gombafej, megtisztítva
fél citrom leve
só
A krémhez:
3 dkg vaj
fél csokor tárkony, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor metélőhagyma, finomra aprítva
2 főtt tojás, lereszelve
1 piros húsú paprika, kis kockákra vágva
A megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk, majd a reszelt tojást beleforgatjuk. A krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a gombafejekbe töltjük a masszát. Piros színű paprikakockákkal megszórva és metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Finom volt. Habár 1 főtt tojás is elég a krémhez, de egyért nem kapcsolom be a tűzhelyet :) Piros paprika híján zöld paprika is megteszi dísznek, fő, hogy ropogós volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése