2012. december 7., péntek

Brokkoli krémleves

Beköszöntött a tél. Még nem hivatalosan, mert igaz, hogy egy hét alatt kétszer is havazott, de nem maradt meg. A hideg napok, főleg esték beköszöntével, egyre jobban kívánom a meleg leveseket. Sikerült beszereznem brokkolit, szép nagy fejet, így nem volt kérdéses, hogy mi készül belőle.

Brokkoli krémleves

10 g vaj
1 közepes vöröshagyma
250 g brokkoli
víz
80 g tejszín
csipetnyi só
késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A levesbetéthez:
szikkadt kenyér
szalonnacsíkok
brokkoliszárak felcsíkozva

A brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A vajat felolvasztjuk, üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel  amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk, fűszerezzük. Visszatesszük a tűzhelyre és forrásig melegítjük.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk a szalonnacsíkokkal és felcsíkozott brokkoliszárakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése