Kókuszos szelet
A tésztához:
15 dkg margarin
30 dkg liszt
2 ek kakaópor
12 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
A fehér krémhez:
6 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 tojássárgája
3 dl tej
3 ek liszt
25 dkg margarin
3 ek kristálycukor
1 ek/1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
3-4 ek kókuszreszelék
A tésztához előbb a margarint morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval is összegyúrjuk.
Míg felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, valamint belekeverjük a kókuszreszeléket is, a tésztát a hűtőbe tesszük.
A tésztát két részre osztjuk: az egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe terítjük, majd elsimítjuk rajta a tojásfehérjés krémet. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütjük.
Míg sül a tészta, addig megfőzzük a sárga krémet: a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi meleg) nem forró tejjel, majd a tűzhelyen levő szintén nem forró tejjel elkeverjük. Folyamatosan keverjük, amíg sűrű krém nem lesz belőle.
Hagyjuk kihűlni a tojássárgájás krémet. Néha közben megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt krémmel is összekeverjük. A hideg tésztás rétegre kenjük és elsimítjuk.
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk puhulni, másnap szeleteljük.
Nagyon jól néz ki és főleg nagyon finom lehet!
VálaszTörlés