Ripsz-ropsz vacsora vagy ebéd, amely kevés hozzávalót igényel. Maradék tésztából is elkészíthető.
Zöldséges tészta
1 csomag tészta (bármilyen fajta lehet)
1 csomag mirelit zöldségkeverék vagy friss zöldség
200 g tejföl
250 g tejszín
3 nyers tojás
5 dkg reszelt sajt
ételízesítő, só
petrezselyemzöld
A tésztát félkeményre főzzük. A zöldségkeveréket megpároljuk. Ha friss zöldséget használunk, akkor megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük, majd a puha zöldségekről a forró vizet leszűrjük.
Egy nagyobb tálban a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt. Összekeverjük, petrezselyemzölddel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleforgatjuk a megfőtt tésztát és a sajtot is.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk/kimargarinozunk, zsemlemorzsával megszórjuk és beleöntjük a zöldséges tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 45 percig sütjük.
TIPP: Tehetünk bele kockára vágott csibemellet, ömlesztett sajttal összekeverhetjük a masszát. Reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése