2018. február 24., szombat

Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics reggelire vagy ebédre. Az ötletet Szoky konyhája adta.



Gombás melegszendvics

vöröshagyma
gomba
olívaolaj
só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld
2,5 ek liszt
tej
kenyérszeletek
reszelt sajt

Az olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát. Ráöntjük a lereszelt gombákat. Pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Liszttel besűrítjük. Összekeverjük és fél percig még pirítjuk. Tejjel felöntjük, annyival, hogy épp ellepje. Petrezselyemzölddel megszórjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belerakjuk a felszeletelt kenyereket. Megkenjük a kenyereket a gombakrémmel. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180-190 légkeverésen 10 perc alatt aranybarnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése