2014. június 29., vasárnap

Cukkinis-paradicsomos bruschetta

Végre érik a kertben a cukkini is :) Sajnos, még a paradicsomra várni kell, hogy igazi ízes zöldséget fogyasszunk, de örömömre már zöld bogyók vannak rajta. Viszont sikerült a helyi szupermarketben beszereznem egy szép piros példányt.
Ma a cukkini és a paradicsom párosából született meg a bruschetta, amely nagyon finomra sikeredett. Minden várakozásomat felülmúlta, hiszen igazán zsenge cukkinit sikerült leszakítanom a tőről.

Cukkinis-paradicsomos bruschetta

1 db zsenge cukkini
1 db paradicsom
kenyérszeletek (másnapos kenyérből a legjobb)
olivaolaj


A cukkinit megmossuk, a zöldjét rajtahagyhatjuk, ha egy szép, hibátlan darabról van szó, felkockázzuk. A paradicsom húsát szintén felkockázzuk, levét lecsepegtetjük róla. Egy sütőpapirral bélelt tepsire rakosgatjuk a kenyérszeleteket, olivaolajjal meglocsoljuk. Mindegyik felszeletelt kenyérre helyezzünk pár cukkinikockát, és az előmelegitett sütőben kb. 180 fokon megpiritjuk. A megpiritott kenyérszeletekre rárakjuk a felkockázott paradicsomot, és sózzuk. Azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése