2014. június 14., szombat

Sajtos-tojásos rakott karfiol

Egy szép karfiolt sikerült beszerezni a szokásos bevásárlás alkalmával. Mivel untuk már a kirántott változatát, és egyszerű gyors ételre volt szükségünk, amellyel nem kell sokat bibelődni, ezért esett a választásunk a Mindmegette oldalán található receptre:

Sajtos-tojásos rakott karfiol

1 karfiol
3 tojás
5 dkg vaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt


A karfiolt rózsáira szedve sós vizben megfőzzük 15 percig, majd egy tűzálló tálba vagy jénaiba téve leöntjük a tojás, a vaj, a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Előmelegitett sütőben 175 fokon kb. 20 percig sütjük.



TIPP: Karfiol helyett brokkolival is elkészithetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése