Találtam egy süteményreceptet, amelyet Csilla készitett el diabetikus piskótával, végre sikerrel. Gondoltam, ebből az apám is ehet pár szeletet lelkifurdalás nélkül, nem beszélve az állandóan fogyókúrázó anyámról :)
Na, de ám, mikor készitettem volna a krémet, döbbentem meg, hogy a recept nem 2, hanem rögtön 4 csomag vaniliás pudingport ir. Igy egy kicsit átalakitottam a krémet.
Montenegro szelet
A piskótához:
5 tojás
4 tk folyékony édesitőszer
1 csomag diétás vaniliás cukor
csipetnyi só
3 ek étolaj
5 ek tk liszt
1 csomag sütőpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
A cukorsziruphoz:
10 ek viz
4 lapos ek gyümölcscukor
2 ek citromlé
reszelt citromhéj (kihagytam)
A krémhez:
25 dkg margarin
2 lapos ek szőlőcukor
2 csomag vaniliás pudingpor
2 csomag kókuszos pudingpor
5 dl + 5 dl tej
A csokoládébevonathoz:
20 dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó
3 ek étolaj
A piskótatésztához habosra keverjük a tojásokat az édesitővel és a vaniliás cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a kakaóport. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Ezalatt elkészitjük a cukorszirupot: a vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal kb. 5 percig forraljuk. A még meleg piskótatésztára öntjük és egy ecsettel eloszlatjuk. Félretesszük hűlni a piskótatésztát.
Mig hűl a tészta, addig elkészitjük a krémet: az egyik 5 dl tejben elkeverjük a 2 csomag vaniliás pudingport és a 1 lapos ek szőlőcukrot, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben kavarjuk, nehogy bebőrösödjön. Ezalatt a másik 5 dl tejben is elkeverjük a kókuszos pudingport, majd feltesszük főni. Ha már sűrű krémmé alakult, félretesszük hűlni.
A habosra kevert margarint kettévesszük és elkeverjük a pudingos krémekben.
A krémet rákenjük a tésztára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap reggel már fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése