Az egyik kedvenc süteményemet készitettem el az ő változata szerint:
Kókuszkocka csokipudinggal töltve
A piskótatésztához:
8 tojás
8 ek finomliszt
8 ek cukor
1 kk sütőpor
A pudinghoz:
5 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
4 ek nádcukor
2 cl rum vagy aroma (elhagyható)
5 dkg mazsola (elhagyható)
A mártáshoz:
6 dl tej
fél csomag csokoládés pudingpor
4 ek nádcukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma
A hempergetéshez:
30 dkg kókuszreszelék
A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, a cukrot és a sütőporos lisztet. Előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A mazsolát beáztatjuk.
A megsült piskótatésztát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Elkészitjük a pudingot: a pudingporból és a cukorból 5 dl tejjel és a rumaromával pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, majd a 2 piskótalap közé kenjük a pudingot. Megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával. Hűtjük. Kockára vágjuk.
Utána elkészitjük a mártást: a kakaóport kikeverjük a cukorral, fél csomag pudingporral, a rumaromával és a 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A pudingos kockákat a csokimártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése