2015. november 11., szerda

Sütőtökkrémleves

Idén először megkóstolhattam ezt az őszi levest, majd pár nappal később megint és rá néhány hét elteltével ismét ott gőzölöghetett a konyhámban. A receptet az Apróséf oldaláról vettem.

Sütőtökkrémleves

900 g hámozott, kimagozott sütőtök
20 g vaj
fél vöröshagyma
késhegynyi őrölt fehérbors
1 tk só
900 ml víz
80 ml főzőtejszin
késhegynyi őrölt gyömbér

A meghámozott, kimagozott sütőtököt felkockázzuk.
A vajat megolvasztjuk egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre piritjuk a vajon, majd sózzuk, borsozzuk. Azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük annyi vizzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük fedő alatt kb. 25 perc alatt. Összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a tejszint, őrölt gyömbérrel izesitjük, Visszarakjuk a tűzhelyre, ahol összeforraljuk.
Piritott tökmaggal, reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé piritóst is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése