Tanácsos 2 napot rászánni az elkészítésére: az első nap csak megsütjük a tésztát, és másnap készítjük el a krémet, töltjük, illetve felszeleteljük, majd leöntjük csokival a tésztát.
Méteres sütemény
A tésztához:
6 tojássárgája
26 dkg porcukor
8 ek víz
10 ek étolaj
26 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
6 tojásfehérje
1 ek kakaópor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
250 g margarin
15-20 dkg porcukor
Tetejére:
100 g étcsokoládé
1 ek étolaj
A tésztához a tojássárgájákat, a porcukrot, a vizet és az étolajat jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a felvert tojásfehérjehabot, feléhez tesszük a kakaóport és beleöntjük az őzgerinc formába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A krémhez a pudingporokat egy kevés tejben elkeverjük, a többi tejet odatesszük főni, majd a forró tejhez keverve sűrű krémmé főzzük a pudingot. Ha kihűlt, a habos porcukros margarinnal elkeverjük.
A megsült és kihűlt tésztát felszeleteljük, majd felváltva egy világos és egy sötét tésztalapot megkenjük a krémmel. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. A tészta tetejét is befedjük a krémmel. Végén az étolajjal elkevert olvasztott csokival leöntjük.
Hagyjuk pár órát állni a hűtőben, amíg megdermed a csoki.
Tetejét is befedjük a krémmel. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése