2015. november 17., kedd

Kevert sütemény

Aki kipróbálja ezt a süteményt, nem fog csalódni, mert garantáltan magas tésztát kap eredményül. Ráadásul az csak hab a tortán, hogy nem kell külön felverni a tojásfehérjét. Gyorsan összedobható, ha váratlan vendég állít be.
A receptet innen vettem.

Kevert sütemény

4 tojás
400 g porcukor
2 dl étolaj
3 dl tej
500 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi szódabikarbóna
gyümölcs (ízlés szerint)

Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, az étolajat, a tejet és az egészet összekeverjük. Utána beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a szódabikarbónát, majd ismét összekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. Rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben 175 - 180 fokon sütjük, 25-30 perc alatt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése