Anyu kapott kóstolót a munkahelyére a következő sütésnélküli édességből. Elmondása szerint csak a teteje volt bevonva, amely alatt volt egy vékony réteg marcipán házilag elkészitve. A receptet elkérte és már hétvégén neki is láttunk.
Kávészem
A tésztához:
1 csomag BB puding
2 nagy kanál darált kávé
2 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
A házi marcipánhoz:
20 dkg porcukor
10 dkg tejpor
2 ek étolaj
3 ek viz
A bevonáshoz:
csoki
céra vagy 1 ek disznózsir
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Kis időre betesszük a hűtőbe, hogy könnyebben formálható legyen, ezután gombóc alakot csinálunk belőle. Kicsit hosszúkásra alakitjuk és a kisujjunkkal csikot nyomunk bele, igy kávészem formájú lesz.
Utána bevonjuk marcipánnal, amelyhez átszitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tejport, az étolajat, a vizet. Összegyúrjuk simára és kisodorjuk. Kis kockákat vágunk belőle és bevonjuk vele a kávészemeket. Hogyha kemény lesz a marcipán, újra összegyúrhatjuk és a kéz melegétől újra sodorhatóvá válik. Végül bevonjuk csokival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése