Árválkodott a hűtőben a rizs, szégyenszemre, a vasárnapi ebédről maradt meg. Nem sok, kb. 5 evőkanálnyi. Senkinek sem kellett, ezért megszáradt. Mivel éppen kirántott sajtot készültem sütni, úgy gondoltam, hogy ezt is megsütöm. De hogyan? Nem volt kedvem még egy tojást szétválasztani és felverni tojásfehérjének, hogy összeragadjanak a rizsszemek és szintén nem volt energiám sajtot reszelni, pedig biztos, úgy még finomabb lett volna. Végül igy készült el:
Sült rizsgolyók
1 tojás
kb. 3 evőkanálnyi rizs
daraliszt
kukoricapelyhes zsemlemorzsa (cornflakes)
A rizst, egyszerre egy evőkanálnyit, a tojásban elkeverjük. Majd a lisztben megforgatjuk úgy, hogy összeálljon. Golyóvá formáljuk. Megmártjuk a tojásban még egyszer, majd a zsemlemorzsában is meghempergetjük. Egy edényben bő olajat melegitünk, a forró olajban kisütjük mindkét oldalát.
TIPP: Tegyünk bele petrezselyemzöldet, igy jobban mutat.
Kedvet kaptam további adagok kisérletezéséhez, mert anyumnak izlett. Kipróbálom rizottóval is! Kinézetre hasonlit a rizsfelfújthoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése