2013. október 4., péntek

Bundás alma

Egész évben kapható az alma és nagyszerű gyors desszertet lehet belőle varázsolni az asztalra. Mint például bundás almát, amelyet gyerek és felnőtt is szivesen eszeget. Pár perc alatt összedobható a palacsintatészta, amelyből készül a bunda. Még mielőtt meghámozzuk az almát, vagy ha különösen szép egészséges darabokról van szó, akkor a héja is rajta maradhat, felforrósithatjuk az olajat. Ráadásul a hámozatlan, de megmosott alma még egészségesebb is, mert rostot tartalmaz.

Bundás alma

A palacsintatésztához:
1 tojás
25 dkg finomliszt
kb. 1,5 dl tej
csipetnyi só
őrölt fahéj
2 tk cukor (függ az alma édességétől is)
1 tk sütőpor (elhagyható)

Ezenkivül:
2 alma
fél citrom leve
étolaj

A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre keverjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a csutkáját eltávolitjuk, felszeleteljük kb. 0,5 cm-re. A citromlevet rácsepegtetjük, nehogy megbarnuljanak az almaszeletek.
Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a palacsintatésztába mártogatott almakarikák mindkét oldalát kisütjük a forró étolajban. Egy konyhai papirtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla, majd vaniliasodóval tálalhatjuk.



1 megjegyzés:

  1. Fincsi! Én is csináltam már ilyet. Viszont csak fahéjas porcukorral szoktam megszórni.

    VálaszTörlés