Bundás alma
A palacsintatésztához:
1 tojás
25 dkg finomliszt
kb. 1,5 dl tej
csipetnyi só
őrölt fahéj
2 tk cukor (függ az alma édességétől is)
1 tk sütőpor (elhagyható)
Ezenkivül:
2 alma
fél citrom leve
étolaj
A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre keverjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a csutkáját eltávolitjuk, felszeleteljük kb. 0,5 cm-re. A citromlevet rácsepegtetjük, nehogy megbarnuljanak az almaszeletek.
Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a palacsintatésztába mártogatott almakarikák mindkét oldalát kisütjük a forró étolajban. Egy konyhai papirtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni róla, majd vaniliasodóval tálalhatjuk.
Fincsi! Én is csináltam már ilyet. Viszont csak fahéjas porcukorral szoktam megszórni.
VálaszTörlés