2013. október 29., kedd

Almás dunahullám

Egy újabb hétvégi sütemény, amelyből most az öcskös is vitt. Pedig kis tepsivel sütöttem.

Almás dunahullám

A tésztához:
150 g vaj
120 g cukor
3 tojás
150 g finomliszt
2 tk sütőpor
50 ml tej
2 ek kakaópor

A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
100 g vaj
2 ek kristálycukor

Ezenkivül:
alma

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőporos lisztet is a tejjel együtt. Egy kb. 20x26 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a massza felét.
A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és kb. 2 ek tejet. Kikeverjük és a világos tésztára öntjük.
Az almákat meghámozzuk, nyolcadokra vágjuk és belenyomjuk a tésztába.
Előmelegitett sütőben 190 fokon sütjük 35 percig. Hagyjuk kihűlni.
Mig hűl a tészta, addig elkészitjük a krémet: 2 dl tejben elkeverjük a 2 csomag vaniliás pudingport. A többi tejet feltesszük főni, majd a forró tejhez öntjük a pudingporos tejet is. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingot simára keverjük a vajjal. Rásimitjuk az almás tésztára. Meglocsoljuk olvasztott csokival vagy kakaóporral megszórjuk. Esetleg olvasztunk fel vizgőz felett egy tábla csokit, amelyet 1 ek étolajjal keverünk el. Hideg vizbe mártott késsel elsimitjuk a kihűlt pudingos krém tetején. Betesszük a hűtőbe dermedni.



Ennyi maradt vasárnap délután...



1 megjegyzés: