2015. augusztus 6., csütörtök

Tepsis reszelt krumpli

Egy köret nem hagyományos módon készítve és tálalva. A receptre a Nosalty oldalán bukkantam rá.

Tepsis reszelt krumpli

1 kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 ek zsemlemorzsa

A krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük a vékonyra szelt vöröshagymával, rárakjuk a reszelt sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. Ha hideg a vaj, lereszelhetjük a nagy lyukú reszelőn is. Megismételjük a folyamatot még kétszer, de az utolsó rétegnél már tejföllel locsoljuk meg a krumplit és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 180 fokon pirulásig sütjük.





1 megjegyzés: