2014. január 5., vasárnap

Hússzeletek krumplis bundában

Az egyik karácsonyi ebéd főétele volt. Mellé krumplisalátát készitettünk. A Mindmegette oldaláról való a recept.

Hússzeletek krumplis bundában

12 szelet vékonyra kiklopfolt karaj
6-7 db közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1 púpozott ek liszt
tejföl
só, bors
étolaj

A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. A lereszelt zöldségek levét kinyomkodjuk, majd egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot, tejfölt izlés szerint. Ez lesz a hús bundája. Ebbe beleforgatjuk a hússzeleteket és forró olajban mindkét oldalát megsütjük aranybarnára. Tálalhatjuk rizssel vagy krumplisalátával. Adhatunk mellé zöldségeket is.


2 megjegyzés: