Az egyik karácsonyi ebéd főétele volt. Mellé krumplisalátát készitettünk. A Mindmegette oldaláról való a recept.
Hússzeletek krumplis bundában
12 szelet vékonyra kiklopfolt karaj
6-7 db közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1 púpozott ek liszt
tejföl
só, bors
étolaj
A burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. A lereszelt zöldségek levét kinyomkodjuk, majd egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot, tejfölt izlés szerint. Ez lesz a hús bundája. Ebbe beleforgatjuk a hússzeleteket és forró olajban mindkét oldalát megsütjük aranybarnára. Tálalhatjuk rizssel vagy krumplisalátával. Adhatunk mellé zöldségeket is.
Fincsi lehet :-)
VálaszTörlésMég a válogatós unokaöcsémnek is izlett :))
Törlés