2013. november 23., szombat

Sajtos krumplipürélepény

Maradék krumplipüré felhasználására készült. Tojást nem is kellett bele, mert a krumplinak köszönhetően nagyon lágy lett a püré. 
De előbb elfogyott a hús, igy a köret már nem kellett senkinek. Ezért kezdeni kellett vele valamit. Ez lett belőle:

Sajtos krumplipürélepény

maradék krumplipüré (kb. 5 ek)
reszelt sajt (annyi, hogy ne legyen lágy a massza)
petrezselyemzöld izlés szerint
só, bors
zsemlemorzsa

A reszelt sajtot és a krumplipürét összedolgozzuk. Adhatunk hozzá izlés szerinti mennyiségű petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsában meghempergetjük. Golyóvá formáljuk őket.
Evőkanállal vagy sütőlapáttal lelapitjuk a tetejüket. Egy száraz serpenyőt felforrósitunk és megsütjük a lepények mindkét oldalát. Melegen tálaljuk.



1 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!
    Ahogy elküldted a fotót a játékra, azonnal meg is kerestem a blogod, nagyon tetszenek a receptjeid és egy jó párat el is mentettem, ha nem probléma.
    Szívesen láttak én is a konyhámban.
    Juditka

    VálaszTörlés