Maradék krumplipüré felhasználására készült. Tojást nem is kellett bele, mert a krumplinak köszönhetően nagyon lágy lett a püré.
De előbb elfogyott a hús, igy a köret már nem kellett senkinek. Ezért kezdeni kellett vele valamit. Ez lett belőle:
Sajtos krumplipürélepény
maradék krumplipüré (kb. 5 ek)
reszelt sajt (annyi, hogy ne legyen lágy a massza)
petrezselyemzöld izlés szerint
só, bors
zsemlemorzsa
A reszelt sajtot és a krumplipürét összedolgozzuk. Adhatunk hozzá izlés szerinti mennyiségű petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsában meghempergetjük. Golyóvá formáljuk őket.
Evőkanállal vagy sütőlapáttal lelapitjuk a tetejüket. Egy száraz serpenyőt felforrósitunk és megsütjük a lepények mindkét oldalát. Melegen tálaljuk.
Kedves Andrea!
VálaszTörlésAhogy elküldted a fotót a játékra, azonnal meg is kerestem a blogod, nagyon tetszenek a receptjeid és egy jó párat el is mentettem, ha nem probléma.
Szívesen láttak én is a konyhámban.
Juditka