2013. július 8., hétfő

Kijevi krémes

Valamelyik nap anyum hozott haza a munkahelyéről egy nagyon finom sütit, amelyet pillanatok alatt eltüntettem :) A kolléganőjétől kapta a recepttel egyetemben. Később kiderült, mert nem ez a recept szerint készült, hogy rétestészta volt az alapja. Legközelebb úgy készitem.

Kijevi krémes

A tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 ek tejföl
20 dkg margarin
4 tojássárgája

A habhoz:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje

A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd 3 lapot nyújtunk belőle, amit megkenünk a habbal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és végül a darált dióval is eldolgozzuk. Mindhárom lapot megkenjük a habbal, majd előmelegitett sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük az egyik tésztalapot.
Ezalatt megfőzzük a tejben a pudingporokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, simára keverjük a porcukros margarinnal is. Ezzel a krémmel kenjük meg a habos tésztalapokat.
Másnap szeleteljük.



Forrás: itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése