2013. július 24., szerda

Sárgarépa lekvár

Mezei Tiborné receptje. Mert ezt is ki kell próbálni. Meglepően finom. Egészségesnek nem mondanám, a cukortartalma miatt, de talán édesitőszerrel is működik.

Sárgarépa lekvár

1 kg sárgarépa meghámozva, karikákra vágva
4 narancs leve
2 citrom leve
40 dkg cukor (ennyivel kellemesen savanykás, aki nagyon édesen szereti, többet is tehet bele)
1 csomag dzsemfix 2:1

A répát 6 dl vizben megfőzzük. Turmixoljuk vagy botmixerrel pürésitjük, majd hozzáadjuk a narancs és a citrom levét és a cukrot. Kb. 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és 2-3 percig még rotyogtatjuk. Üvegekbe töltjük, majd pár percre fejre állitjuk. Ebből a mennyiségből 4 kis lekváros üvegnyi mennyiséget kapunk.



Limara Scali kenyerét teszteltem vele. Mindkettő jelesre vizsgázott :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése