2013. május 20., hétfő

Jugó kocka

Hasonlit a Kincsesbánya nevű süteményre, csak a krémjében zselatin is van és a piskótákat azaz a piskótatallérokat nem kell kávéba mártani.

Jugó kocka

A piskótatésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl viz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor

A krémhez:
2 csomag vaniliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor vagy izlés szerint
2,5 dl habtejszin
fél dl viz
2 tk zselatin

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótatésztát sütünk, amelyet ketté veszünk és külön-külön megsütjük a lapokat.
A krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszint kemény habbá verjük. A margarint kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, majd habosra verjük. A tejszint is hozzákeverjük. A zselatint a fél dl langyos vizben feloldjuk, majd azt is hozzáadjuk a krémhez. 10-15 percre a hűtőbe tesszük a krémet.
Összeállitjuk a tésztát: az egyik lapot egy kis rumos cukros tejjel lekenjük, a fele krémet rásimitjuk, kirakjuk a piskótatallérokkal (nem kell áztatni semmiben sem), majd rákenjük a krém másik felét, végül befedjük a másik tésztalappal. Hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva szeletelhetjük, porcukorral megszórva tálalhatjuk.



(Receptforrás: Webcukrászda - Vass Lászlóné receptje)

1 megjegyzés: