A család kedvence lett:
Lekváros bukta
A tésztához:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
3 csipetnyi só
6 ek cukor (Mohánál 7 dkg)
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 tojás
A töltéshez:
lekvár
Kenéshez:
étolaj
Kenyérsütőgép híján a langyos cukros tejben felfuttattam az élesztőt. A liszteket egy tálba szitáltam, hozzáadtam a többi alapanyagot és a felfuttatott élesztőt. Addig dagasztottam, amíg a kezemtől el nem vált. A tálat beliszteztem és letakarva meleg helyen 1 óráig kelesztettem. Nálam 2 óra lett, mert nem érkeztem vele :)
A sütőt előmelegítettem 190 fokra.
A megkelt tésztát nagyon belisztezett nyújtólapra tettem, felül is beliszteztem és kinyújtottam kb. 25x50-es téglalappá.
4x8 darabra vágom. A kis négyzeteket beolajozott tenyérrel megtöltöm lekvárral, feltekerem a tésztát, összenyomkodom a végeit és egy ecsettel körbeolajozom. A hajtással lefelé sorakoztatom a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé őket. Hagyom kelni még 10 percet. Kb. 20 percig voltak a sütőben.
Fahéjas porcukorral megszórva :) |
Féladagot készítettem. Legközelebb nutellával és csokival, valamint párolt almával is kipróbálom. Köszönöm, Moha!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése