2012. november 15., csütörtök

Burgonyás pogácsa

Maradt ki vasárnapról egy csomó burgonya, ezért kutatni kezdtem, hogy mihez is lehetne felhasználni. Végül a következő receptet választottam:

Burgonyás pogácsa

40 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg főtt burgonya
1 csapott ek só
fél pohár natúr joghurt (1 pohár = 2 dl)
0,5 dl tej
2 tojás
2,5 dkg élesztő

Az élesztőt felfuttatom egy kevéske cukorral a langyos tejben. A főtt burgonyát összetöröm. Hozzáadom a többi alapanyagot, jól kidagasztom, majd 45 percre a hűtőbe teszem.
Ezután kinyújtom és hajtogatom a tésztát, amit 20 percenként 3x végzek el. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a megpödörtetett pogácsákat. Tetejét tojással megkenem. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütöm.




Féladagot készítettem, de így is bőven megtelt egy tepsim vele :) Nagyon finom, szinte eteti magát, hagymakrémleves mellé ettem, de gulyásleves mellé is kitűnő.

1 megjegyzés: