Kajszifagylalt (így szerepel a fenti linken is megtalálható oldalon)
50 dkg érett kajszi
3 tojás
35 dkg kristálycukor
4 dl tejszín
A barackokat összeturmixoljuk. A tojássárgájákat a cukorral és 1 dl tejszinnel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kajszipürét, a maradék tejszinből vert kemény habot, és a tojások felvert habját és lazán összekeverjük. Jól kifagyasztjuk és tetszőleges formába adagolva tálaljuk.
Megjegyzés: csak a felét készitettem el, de igy is tele lett az egyik műanyag dobozom :) Gondom volt a tojásfehérjék habbá alakitásával, mert a tejszint is ugyanazzal a géppel vertem fel, és el is mostam utána, biztos maradt viz a tartályban...
Érdekességképpen megemlitem, hogy az olcsó receptek oldalán is az én fotóm látható :))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése