Nem is tudom, miért nincs még fent a blogon ez a salátarecept. Pedig olyan egyszerű és finom, hogy gyakran kerül az asztalra húsos ételek mellé, amelyet még köret is követ.
Paprikás-paradicsomos saláta
1 közepes nagyságú zöldpaprika (lehet más színű is, így még szebb lesz a látvány)
1 közepes nagyságú paradicsom
1 ek ételecet
1,5 ek kristálycukor
2 dl hideg víz
Először elkészítjük az öntetet: a hideg vízben elkeverjük az ételecetet a cukorral. Mig feloldódik a cukor az ecetes vízben, addig felszeleteljük a paprikát kör alakúra, vagyis karikákra vágjuk, a kisebb részeket csíkokra vágjuk. A paradicsomot vághatjuk gerezdekre vagy karikákra. Belerakjuk a zöldségeket az ecetes-cukros lébe és máris fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése