Minden évben szoktunk eltenni céklát, ami a saját kertünkben terem. Bár az öcsémmel továbbra sem szeretjük, anyuék hús mellé megeszik akár köretnek.
Ecetes cékla
3 kg cékla
2 l viz
0,5 l ételecet
10 dkg só
15 dkg cukor
1 kk köménymag
1 kk ánizs
1 kk édeskömény
A céklát megpucoljuk, darabokra vágjuk, aztán megfőzzük a többi hozzávalóval. Befőttesüvegekbe rakjuk, levét átszűrjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, azaz rongyokkal, régi ruhadarabokkal, vagy akár dunyha közé rakjuk.
TIPP: Aki szereti, tehet a főzővizébe 10 cm-es tormát is. A fűszerek helyett savanyúságtartósitót rakhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése