2014. október 4., szombat

Kávés piskótás krémes

Egy finom hétvégi sütemény, amely Andrea Molnár profi mestercukrásztól ered.

Kávés piskótás krémes

A tésztához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
1 dl étolaj
6 ek liszt
2 ek kakaópor

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
250 g margarin
250 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:
5 dl habtejszín

Ezenkívül:
1 csomag babapiskóta
2 kávé főzete
rum (elhagyható)

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat elkeverjük a kristálycukorral, majd az étolajat hozzáöntjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, összekeverjük a tojássárgájás masszával, majd a felvert tojáshabbal is összeforgatjuk. Megsütjük 30x40 cm-es tepsiben.
A krémhez a vaníliás pudingporokat megfőzzük a tejben. Kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukrokkal és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rásimítjuk a kihűlt piskótatésztára.
A babapiskótákat a rummal ízesített kávéba mártjuk és egymás mellé helyezzük a pudingos krémre.
A habtejszínt felverjük és a babapiskótára rakjuk.
Kakaóporral vagy nélküle is isteni finom.





1 megjegyzés: